Over ons

Sinds 15 Oktober 2013 zijn wij (Gert en Rick Kwast) ons eigen bedrijf gestart, dit ter aanzien van de nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van IT en web applicatie. Wij vinden het interessant om huidige bedrijfsprocessen te optimaliseren of hierin te adviseren zodat u meer rendement haalt en uw doelgroep doormiddel van onze kennis en expertise op een effectievere en efficiëntere manier benadert. Dit kan bijvoorbaat gerealiseerd worden doormiddel van (website, webshop, platform) en of ondersteunend door consultancy. Hierbij analyseren wij uw bedrijfsproces IT infrastructuur en geven wij onafhankelijk advies.

kostenreductie en een hoger rendement. De manier waarop de kostenreductie en een rendement behaald moet worden is evenmin zo belangrijk. Het is belangrijk om te zien hoe data gedistribueerd word bovendien gevalideerd en vervolgens gearchiveerd. Dit moet veilig, betrouwbaar en accuraat gebeuren. Privacy gevoeligheid van data opslag staat bij ons hoog in het vaandel.

De kennis en affiniteit met IT begon al op jonge leeftijd. Op VMBO kregen we informatica lessen en het intrigeerde ons erg we hebben toen installatie techniek gekozen vervolgens was de keuze voor MBO al snel gemaakt ICT/TELECOM. Deze opleiding was erg divers van het aanleggen van een video bewakingssysteem tot het ontwikkelen van een intercom, carrousel, wachtrij-indicatie, pneumatisch/interactief aansturen van een compilatie schaalmodel Boeing 747 op Walibi tot het installeren en inrichten van je eigen server. Dit vonden we erg interessant, maar de kennis en vaardigheden die we geleerd hadden voelde niet als compleet de vervolg stap was dus vrij snel duidelijk Business IT en Management. Hoe pas je de huidige kennis en technologie eigenlijk toe in het bedrijfsleven. Om dit te begrijpen moet je eerst weten hoe de bedrijfsprocessen zijn opgebouwd en hoe de zakelijk markt in elkaar steekt en hoe deze worden ondersteund. In het eerste leerjaar kregen we vooral veel theoretisch handbagage die we konden toepassen in de daarop volgende projecten. Aan het eind van het eerste leerjaar kregen we een opdracht voor het opzetten van een sociaal communicatie platform voor jongeren. Opdrachtgever hierbij was Student Overleg Orgaan Zwolle. In het tweede leerjaar werden we geconfronteerd met een bijzonder leuke uitdaging het starten van een eigen onderneming waar alles aspecten van het bedrijfsleven de revue passeerden. Van het bedenken van een idee tot het opzetten van een businessplan beheren van een bedrijfsrekening tot het realiseren van een idee en de verkoop van je dienst of product. Hierbij zaten we in verschillende projectgroepen de ene realiseerde Studentenboekenmarkt en de ander Telefoonmetkorting.

Telefoonmetkorting is een project waarbij de commissie van elke aankoop van affiliate bedrijven op het mobiele platform wordt gedeeld met de consument. Dit maakte ons uniek in tegenstelling tot andere platforms en het product goedkoper.

Studenteboekenmarkt is een platform waarbij tweedehans boeken door en met studenten kunnen worden verhandeld.

In de daarop volgende schooljaren hebben we vooral veel onderzoek en literatuurstudie gedaan. Hierbij hebben we ons verdiept in de specifieke facetten van het bedrijfsleven. Het geven van advies, inzicht krijgen in de bedrijfsprocessen en het implementeren van een facilitair managementtool. Voor het waarborgen van de kwaliteit moest alles voldoen aan de vakinhoudelijke competenties die geralateerd zijn aan de Business IT en Management-opleiding.

Dit traject heeft ons veel kennis en inzicht gegeven. Door onze motivatie, discipline, leergierigheid en flexibiliteit streven we er altijd na om het onderste uit de kan te halen.

Wij willen niet stil blijven staan en dagelijks serieël werk uitvoeren, maar elke keer weer een nieuwe uitdaging aangaan en onze kennis op gebied van IT blijven verbreden.